Maanantain mietteet - Kaupunki Marsiin

Petteri Mikkonen
Petteri Mikkonen

Mukava nähdä sut taas täällä!

Mä oon tällä viikolla kovasti työstänyt mun nettisivuja. Täytyy todeta, että tulee todella nostalgiset fiilikset. Tein nimittäin ensimmäiset nettisivuni vuonna 1997. Tämä uutiskirje on hakenut muotoaan jo pitkään, mutta pikku hiljaa se alkaa löytään oman paikkansa!

Idea on se, että kerron täällä niistä mielenkiintoisista uutisista, mihin olen törmännyt edellisen viikon aikana!

Poiminnat viime viikolta

Tutkijat löysivät uuden ja nopeamminen Aidsiin johtavan HIV-variantin Hollannissa

Kansainvälinen tutkimusryhmä on tunnistanut uuden HI-viruksen variantin. Kyseinen variantti tarttuu herkemmin ja kehittyy HIV-infektiosta aidsiksi puolta lyhyemmässä ajassa.

Kyseistä varianttia kantavilla on HI-virusta veressään 3,5.5,5 kertaa enemmän kuin tavallista HIV-infektiota sairastavilla. Kyseinen variantti kehittyi Aidsiksi keskimäärin 2-3 vuodessa

Onneksi  HIV-lääkitys tehoaa tähän uuteenvarianttiin yhtä hyvin kuin muihin HI-viruksen kantoihin.

Lähde

Fuusioenergiaa onnistuttiin tuottamaan enemmän kuin koskaan

Isossa-Britanniassa sijaitsevassa JET-koelaitoksen reaktorissa onnistuttiin tuottamaan fuusioreaktiossa 59 megajoulea energiaa. Tämä on aika paljon, sillä aikaisempi ennätys oli vain yksi kolmasosa tästä energiamäärästä.

Tutkijoiden mukaan tämä on tärkeä osoitus siitä, että fuusiovoimasta voi tulla todella merkittävä energian lähde tulevaisuudessa!

Mä olen itse käsitellyt tätä aihetta todella tarkasti hetki sitten julkaistulla ydinvoiman tulevaisuus videolla. Katso se ihmeessä, jos et vielä ole sitä tehnyt.

Lähde

Omavarainen kaupunki Marsiin

SpaceX-yhtiön johtaja Elon Musk esitteli viime perjantaina Starship-avaruusraketin tilannetta. Arvioiden mukaan kyseinen raketti voitaisiin laukaista maasta jo vuoden 2022 aikana.

Mielenkiintoinen poiminta kyseisestä tilaisuudesta liittyy Marsiin perustettavaan kaupunkiin.

"Arvioin, että Marsiin täytyy kuljettaa noin miljoona tonnia rahtia, jotta sinne saadaan omavarainen kaupunki. Starship pystyy siihen"

Musk on tunnettu siitä, että hän ei aina maalaile niin ruusuista kuvaa ihmiskunnan tulevaisuudesta maan päällä. Nytkin hän totesi seuraavaa.

"Mielestäni meidän täytyy tarttua mahdollisuuteen ja tehdä se niin pian kuin mahdollista. Ikkunamme siihen voi olla auki pitkään. Olen optimisti ja toivon sen olevan, mutta sivilisaatio tuntuu hauraalta näinä päivinä"

Lähde

Viime viikon sisällöt

Edellisellä viikolla oltiin tiiviisti lentokoneiden parissa! Tein videon Air Canadan lennosta 143, joka oli itselleni täysin tuntematon tapaus! Kyseessä on todella uskomaton selviytymistarina, jossa kapteenin ilmiömäiset kyvyt pelasti kymmenien ihmisten hengen.

Tämän viikon videoaiheet


Tällä videolla keskitytään Amerikan alkuperäiskansoihin ja siihen, miten heidät tuhottiin ja ajattiin hyvin ahtaalle 1700- ja 1800-luvulla Yhdysvalloissa. Olen jo pitkään halunnut tehdä videon tästä aiheesta, joten kyseessä on todella mielenkiintoinen videoprojekti

Oikein hyvää ja mukavaa viikkoa kaikille!

Petteri

Petteri Mikkonen

Kiinnostunut kaikesta! Youtuben parhaat dokumentit!