Millainen on kolmas maailmansota? - Sota joka lopettaa kaikki sodat

Petteri Mikkonen
Petteri Mikkonen

Ensimmäinen ja toinen maailmansota järisyttivät maapalloa tavalla, jota ihmiskunta ei tule koskaan unohtamaan! Kolmannesta maailmansodasta on puhuttu heti toisen maailmansodan päätyttyä. Kolmas maailmansota voi näyttää hyvin erilaiselta kuin kaksi aikaisempaa maailmaansotaa.

”En tiedä millä aseilla kolmas maailmansota soditaan, mutta neljäs maailmansota tullaan sotimaan kepeillä ja kivillä” -Albert Einstein

💥Ydinasesota

Ydinaseilla iskettiin jo toisessa maailmansodassa. Kylmän sodan aikana Ydinsodan uhka oli koko ajan ilmassa. Erityisen lähellä ydinaseen käyttö oli Suezin- ja Kuuban ohjuskriisin aikana. Varustelukilpailu kävi kuumana Yhdysvaltojen ja Neuvostoliiton välillä. Ihmiskunnan onneksi ydinsodalta vältyttiin, sillä pahimmillaan ydinaseen käyttö aiheuttaisi ketjureaktion ja maapallo tuhoutuisi elinkelvottomaksi hyvin nopeasti.

Tämän hetkinen tilanne (2021)

  • Ydinaseita on yhdeksällä valtiolla
  • Ydinkärkiä on yhteensä 13400

Laajamittainen ydinsota saattaisi lopettaa ihmiskunnan teknisen kehityksen ja pahimmillaan tuhoto koko sivilisaation. Tässä Mars-planeetan asuttaminen tulisi olla jo hyvässä vauhdissa, että ydinsodan runtelemalle maapallolle voitaisiin joskus palata ja aloittaa jälleenrakennus.

🪐 Star Wars - Sota avaruudessa

Kolmatta maailmansotaa ei välttämättä käydä maan pinnalla vaan avaruudessa. Avaruuselokuvista tuttuja lasertykkejä tai energiatorpedoita ei vielä ole, mutta asevoimat ovat jo läsnä avaruudessa.

Vuonna 2020 Venäjä laukaisi Kosmos 2542 nimisen satelliitin, joka pystyi tarkkailemaan. yhdysvaltojen vakoilusateliittia ainoastaan 150 km etäisyydellä. Kuvien lisäksi Kosmos 2542 pystyi tarkkailemaan viestintää Sateliitin ja maapallon välillä. Yhdysvalloilla on jo pitkään ollut käytössä X-37 -nimisiä sukkuloita, jotka ovat kooltaan pieniä ja erikoistuneet avaruudessa tapahtuvaan vakoilutoimintaan. Venäjä halusikin näyttää, että he pystyvät samaan.

Kehitteillä on myös sotilaallinen lasertykki, jota voitaisiin käyttää avaruuden lisäksi myös maanpäällisiin kohteisiin. Kehitys on vielä alkutekijöissään, mutta tulevaisuudessa tilanne voi olla täysin erilainen. Tällä hetkellä avaruudessa tapahtuva sota käydään kuitenkin tylsästi tietokoneiden välityksellä.

🪖 Sotilaan varustus tulevaisuudessa

Sotilaiden varustus kehittyy jatkuvasti. Varusteisiin integroidaan erilaista tekniikkaa ja taistelijoiden kehoon asennetaan erilaisia biosensoreita, jotka välittävät tietoa taistelijan ja komentokeskuksen välillä.

Tulevaisuuden sotilas

  • Kypärän visiiriin heijastuva 360 asteen näkökenttä
  • Kevuet, geelistä valmistetut suojaliivit, jotka kovettuvat luodin osumasta
  • Sähkömekaaniset tukirakenteet, jotka mahdollistavat raskaan varustuksen
  • Ase, joka ampuu itseohjautuvia luoteja

Tämä kaikki mahdollistaa, että sodankäynti on tulevaisuudessa entistä nopeampaa ja tehokkaampaa.

🦾 Taistelurobotit

Miehittämättömät aseet tulevat muuttamaan sodankäyntiä, sillä ne vähentävät ihmisten välistä kontaktia. Tämä voi pahimmillaan johtaa siihen, että kynnys sodan aloittamiseen alenee merkittävästi. Kolmannessa maailmansodassa saattaakin olla tilanne, että taistelukentällä ei ole ollenkaan ihmisiä.

Taistelurobotit eivät todennäköisesti tulisi muistuttumaan elokuvista tuttuja robottisotureita. Esimerkiksi itsenäiset dronet, jotka kuljettavat pommin tiettyyn paikkaan tai itseohjautuvat panssarivaunut saattavat olla arkipäivää. Kaikki toimisi siten, että ihmisen ei tarvitse puuttua yksittäisten taisteluiden kulkuun.

Taistelurobotti // Kuvan lähde Shutterstock

Tämä aiheuttaa erinäisiä ongelmia. Mitä jos taistelurobottiin tulee toimintahäiriö? Entä kuka on vastuussa robotin tekemästä sotarikoksesta. Äärimmäinen uhkakuva on tietysti tekoälyn kehittyminen niin pitkälle, että se ottaa vallan sen luoneesta ihmisestä.

Tulevaisuus

Petteri Mikkonen

Kiinnostunut kaikesta! Youtuben parhaat dokumentit!