Mustakolmio - suomalainen palkkamurhaaja

Petteri Mikkonen
Petteri Mikkonen

Sanoista Dark Web ja TOR-verkko monille tulee mieleen netin pimeä puoli, joka pitää sisällään esimerkiksi anonyymia huume- ja asekauppaa.

Vaikka moni asia Dark webissä onkin urbaania legendaa, niin yksi asia on kuitenkin totisinta totta. TOR-verkossa aikaisemmin toimineen suomalaisen Torilaudan kautta on ostettu palkkamurha.

Tämä on tarina nimimerkistä Mustakolmio, kertoi Torilaudan työnhakuosiossa tarjoavansa hengenlähtöpalveluita.

Jos haluat katsoa artikkelin videomuodossa, niin voit tehdä sen tästä!

On syytä myös mainita tässä yhteydessä, että TOR-verkkoa ei käytetä pelkästään laittomuuksiin. Esimerkiksi maissa, kuten Venäjällä, TOR-verkko mahdollistaa kansalaisten pääsyn luotettavan tiedon pariin, jonka valtio on muuten estänyt.

Mustasta kolmiosta ja tästä koko palkkamurhatapauksessa löytyy myös todella laadukas video Annukka Lascellesin kanavalta! Jos true crime on sun juttu, niin suosittelen lämpimästi tsekkaamaan ton kanavan!

Annukka on nykyään mun uusi Truecrime-suosikki!

Dark Web, TOR-verkko ja Torilauta

Aluksi käydään läpi ne puitteet, joissa palkkamurhaaja Mustakolmio toimi.

Internetin voidaan ajatella koostuvan kolmesta osasta, ja sitä kuvaa hyvin meren pinnalla kelluva jäävuori. Ylimmässä osassa, pinnan yläpuolella, on tavallinen internet, mistä löytyvät meille kaikille tutut palvelut, kuten Google, Youtube, TikTok ja vaikka meikäläisen nettisivut.

Kaikille näkyvä osa internetiä on vain pieni osa kaikesta siitä tiedosta, mitä netin syövereihin on kätketty!

Internetiä voidaan kuvata meressä kelluvan jäävuoren avulla // Shutterstock

Jäävuoren pinnan alapuolista osaa kutsutaan Deep Webiksi ja se käsittää 96 % kaikesta siitä tietomäärästä, mitä internetissä on. Karkeasti voidaan todeta, että kaikki se tieto, mitä ei löydy Googlen hakukoneesta, kuuluu Deep Webiin. Täältä löytyy esimerkiksi kirjautumista edellyttävät palvelut tai yritysten sisäiset intranetit.

Aivan jäävuoron pohjalla sijaitsee Dark Web eli pimeä verkko, jossa tieto on salattua, eikä sinne eksy vahingossa. Dark Web on kuin verkko toisen verkon sisällä ja tarvitset erillisen ohjelmiston sinne pääsemiseksi.

Suosituin näistä on TOR-verkko, joka tulee sanoista The Onioin Router.

Tor verkon nimi viittaa sipuliin ja tieto onkin tor-verkossa salattu kerroksittain, aivan kuten sipulissa. TOR-verkossa sinun ja kohdekoneen välillä on kolmen solmukohdan eli noden reitti.

TOR-verkossa sivujen osoitteet eivät ole samanlaisia kuin tavallisessa internetissä. Sivut koostuvat pitkistä numero ja kirjainsarjoista ja päättyvät aina päätteeseen onion.

Torilauta oli puolestaan vuosina 2017-2020 toiminut kuvalauta TOR-verkossa. Sivustolla pystyi keskustelun lisäksi ostamaan tai myymään tuotteita ja palveluita, joita ei löytäisi normaalin verkon puolella. Sanomattakin on selvää, että lähes kaikki näistä tuotteista tai palveluista eivät olleet laillisia.

Torilaudan etusivu

Torilaudalla kaupat hoidettiin pääasiassa käyttämällä Wickr Me -nimistä anonyymia pikaviestintäsovellusta. Myös tässä Mustakolmio palkkamurhatapauksessa, viestittely hoidettiin Wickr avulla.

Hengenlähtöpalvelut

Selaillessa TOR-verkkoa, törmää helposti erilaisiin sivustoihin, jotka tarjoavat palkkamurhia. Totuuden nimissä on mainittava, että pääasiassa nämä sivustot ovat huijauksia. Tällainen sivusto siis ottaa maksun vastaan, mutta ei koskaan suorita heille annettua tehtävää.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö TOR-verkon kautta olisi koskaan ostettu palkkamurhia. Kun suomalainen Mustakolmio nimimerkkiä käyttänyt henkilö julkaisi 20. marraskuuta 2019 Torilaudan työnhaku osioon ilmoituksen, jossa hän kaupitteli hengenlähtöpalveluita, moni oli varmasti epäilevällä kannalla.

Mustakolmio nimimerkistä on mainittava, että netissä on TOR-verkon laittomuuksista kertova blogi nimeltä Punainen kolmio. Tuon blogin takana on toimittaja Aarno Malin, joka hetki sitten julkaisi kirjan tutkimuksistaan Tor-verkossa! Voin suositella tuota kirjaa lämpimästi kaikille.

Viranomaiset eivät ole onnistuneet murtamaan Tor-verkon suojausta. Silti Suomen tulli pääsi vuonna 2019 tuhansien huumekauppaa käyneiden jäljille, kun Silkkitie-nimisen kauppapaikan verkkopalvelin takavarikoitiin Ranskassa.

Palvelimelta paljastui huumeita ostaneiden tunnistetietoja, jotka he olivat itse paljastaneet viestittelyssään.

Mustakolmion Torilaudalle jättämässä ilmoituksessa todetaan seuraavaa:

Mustakolmion jättämä ilmoitus Torilaudalle

Ilmoituksessa mainittu BTC tarkoittaa, että maksu tulisi suorittaa Bitcoineina. Escrow puolestaan tarkoittaa kaupankäynnissä kolmatta osapuolta, joka vastaanottaa tässä tapauksessa Bitcoinit ja luovuttaa ne myyjälle kun kaupankäynnin kohteena oleva asia, tässä tapauksessa hengenlähtöpalvelut, on suoritettu.

Tähän väliin on pakko huomauttaa, että Bitcoin ei todellakaan ole järkevä valuutta tällaiseen toimintaan, sen avoimen tilikirjan takia. Kaikki siirrot siis pystytään lukemaan sieltä myöhemmin.

Jos haluat tutustua Bitcoiniin tarkemmin, niin katso alla oleva video

Aluksi monet suhtautuivat tähän ilmoitukseen skeptisesti. Kuten aikaisemmin mainitsin, suurin osa pimeän verkon palkkamurhapalveluista ovat huijauksia. Samaa mieltä oli myös Torilaudan tuolloinen ylläpitäjä, joka käytti nimimerkkiä Sysop.

On myös hieman erikoista, että Mustakolmio kaupitteli palveluitaan myös avoimen verkon puolella osoitteessa palkkamurha.wordpress.com Tuolla sivulla kerrotaan, että kyseessä on väliaikainen Wordpress-sivu ja että uusi sivu olisi tulossa myöhemmin!

Lisäksi sivulla oli kerrottu, miten häneen saisi yhteyttä.

Henkilö Mustakolmio-nimimerkin takana

Mustakolmio asui pienessä kerrostalossa Jyväskylässä yhdessä avovaimonsa kanssa. Suhde oli alkanut 4 vuotta aikaisemmin heidän tavatessaan toisensa rippileirillä.

Kun tapausta tutkittiin, tuomioistuimista tai poliisilaitosten rekistereistä ei löydy kummallekaan edes ylinopeussakkoa. Nainen oli ollut kirjoilla yliopistossa, ja mies oli aikeissa hakea yliopistoon keväällä.

Nuoren pariskunnan elämään oli kuulunut kohtuullisissa määrin alkoholia ja kannabista, mutta mistään ongelmakäytöstä ei ollut kyse! Parilla oli ajottain pulaa rahasta, mutta tämäkään ei ole mitenkään erikoista tuossa elämän vaiheessa.

Kaiken kaikkiaan kyseessä vaikutti olevan kaikin puolin melko tavallinen nuori pari sitä poikkeuksesta lukuunottamatta että toinen heistä haaveili ihmisen tappamisesta.

Pariskunnan asunnosta löytyi nimittäin esimerkiksi englanninkielinen kirja myrkyillä ja kaasulla tappamisesta sekä eräänlainen palkkamurhaajan käsikirja. Lisäksi asunnon kellarivarastosta löytyi ruutupaperille hahmoteltu murhasuunnitelma aikatauluineen. Lisäksi paperissa oli henkilö, joka oli kuitenkin eri, kuin tämän videoan aiheena olevan murhan uhri.

Mustakolmion murhasuunnitelma 

Kun myöhemmin tähän henkilöön otettiin yhteyttä, hän ei tiennyt mitään nimimerkistä Mustakolmio. Toisaalta poliisi halusi myös varmistaa, ettei hän ollut uhri.

Mustakolmion avopuolisolla oli myös hieman erikoisia ajatuksia, mutta palataan niihin hieman myöhemmin.

Sikaniska94 tilaa palkkamurhan

Tammikuussa 2020 Sikaniska94 lähestyy Mustakolmiota Wickr-sovelluksen kautta. Hän on halukas tilaamaan palkkamurhan, jonka kohteena on hänen oma isänsä.

Kohteena ollut, 44 vuotias mieshenkilö, oli entinen alkoholisti, jolla oli kaksi lasta: tyttö ja poika. Vanhemmat olivat eronneet alkoholiongelman vuoksi. Lisäksi juomisella on ollut vaikutusta myös perheen lapsiin!

Uhri oli kohtuullisen varakas automyyjä, jolla oli lisäksi osakesalkussaan autokauppojen osakkeita. Lisäksi hänellä oli useita sijoitusasuntoja mm. meikäläisen kotikaupungissa Nokialla.

Hän oli löytänyt uuden puolison ja oli pian menossa tämän kanssa naimisiin! Teon motiivin kannalta on merkittävää, että uhrilla oli 2. henkivakuutusta ja yksi kuolinkorvaus. Tämä takaisi hänen menehtyessään sievoisen summan rahaa läheisille, kuten hänen lapsille.

Hänen poikansa, Sikaniska94, ajatteli että uuden avioliiton myötä perintörahat valuisivat häneltä ohi suun!

Hänellä oli myös rahallisia vaikeuksia, kuten opintolainaa ja muita velkoja. Lisäksi Sikaniska94 harrasti kehonrakennusta ja oli käyttänyt lihaskasvunsiivittämiseen hormoneja. Myös alkoholia kului ja hänen ystävänsä ovat myöhemmin kertoneet, että baarireissut olivat kosteita ja niihin kului jopa 500 euroa.

Sikaniska94 siis otti yhteyttä Mustakolmioon ja toivoi, että murha suoritettaisiin mahdollisimman nopeasti. Teon hinnaksi sovittiin 10 000 euroa. Mustakolmio ei kuitenkaan luottanut palvelun tilaajaan ja halusi häneltä todisteita, että hän oli tosissaan!

Hän pyysi Sikaniska94 kolme kuvaa. Ensimmäisessä kuvassa piti olla sikaniska94 omakuva lusikka kädessä, toisessa ajokortti ja kolmannessa lasku jokin lasku!

Nämä kuvat ovat tietysti hyvin raskauttavia, jos ne päätyvät poliisin käsiin! Tällainen kuvienvaihto kertoo mun mielestä sen, ettei kumpikaan kaupan osapuoli ollut kovinkaan perehtynyt anonymiteetin tärkeyteen.

Joka tapauksessa yhteisymmärrykseen päästiin ja Mustakolmio alkoi valmistella edessä olevaa tehtävää.

Murha vasaratiellä

Murhapäiväksi oli valikoitunut 28.1.2020. Mustakolmio oli toden totta toiminut nopeasti, sillä Sikaniska94 yhteydenotosta ei ollut kulunut paria päivää kauempaa.

Mustakolmio saapui Jyväskylästä Tampereelle tiistaiyönä hieman ennen klo 1. Hänellä oli yllään tumma, hupullinen takki ja olallaan iso musta kassi.

Vasaratie, missä uhri asui, sijaitsee Tampereen kaupunginosa Viialassa ja sinne on linja-autoasemalta matkaa viitisen kilometriä.

Klo 03.46 Mustakolmio seisoo kolmikerroksisen luhtitalon edessä Vasaratiellä. Tarkka aika tiedetään siitä, että Musatkolmio oli viestitellyt tuolloin Jyväskylässä olleen tyttöystävänsä kanssa.

Tämän jälkeen Mustakolmio odottaa, että hänen kohteensa heräisi.

Noin puoli kuuden aikaan Mustakolmio avaa mustan kassinsa. Hän riisuu päällystakkinsa ja panee sen laukkuun. Päälleen hän pukee mukanaan tuodun kylpytakin ja Crocsit. Ennen kuin hän jatkaa sisälle, hän ottaa laukusta pätkän köyttä ja nippusiteitä.

Hän oli tuonut mukanaan myös kääntöveitsen ja airsoft-pistoolin, jotka hän kätkee kylpytakkinsa alle. Lisäksi hän otti taloyhtiön lehtiroskiksesta sanomalehden.

Sisällä asunnossa uhri oli juuri herännyt ja oli keittämässä kahvia kun ovikello soi. Hän meni avaamaan ja näki kylpytakkiin pukeutuneen miehen, joka kertoi että oli hänen naapurinsa ja oli lehden hakumatkalla unohtanut avaimet sisälle asuntoon! Hän pyysi päästä sisälle asuntoon, jotta voisi lämmitellä hiukan. Tämä oli ihan luonnollinen pyyntö, sillä elettiinhän tammikuuta.

Päästyään asuntoon sisälle, hän vetäisi Airsoft-pistoolin esiin ja uhkasi sillä. Tämän jälkeen hän sitoi uhrin kädet köydellä ja nippusiteillä. Tämän jälkeen mustakolmio oli ottanut esille kääntöveitsen.

Jostain syystä Uhrin onnistui kuitenkin päästä pakoon asunnon takapihalle, jonne mustakolmio seurasi häntä. Asunnon takapihalla Mustakolmio suoritti veriteon loppuun ja lopuksi hän raahasi uhrin takaisin sisälle.

Hän palasi myöhemmin takaisin asunnon pihalle kolaamaan veristä lumihankea ja pyrki näin hävittämään jälkensä. Sisällä asunnossa Mustakolmio oli myös yrittänyt siivota jälkiään puhdistusaineen avulla.

Asunnossa tapahtuneen kamppailun seurauksena mustakolmion sormeen oli tullut haava ja verta oli päätynyt ulos lumihankeen ja sisälle asuntoon.

Ylempänä samassa talossa asunut nainen oli havainnut teon asuntonsa ikkunasta ja yhdessä miehensä kanssa he olivat soittaneet hätäkeskukseen hieman seitsemän jälkeen.

Todella erikoista on se, että poliisi saapui paikalle vasta tunti veriteon jälkeen, jolloin mustakolmio oli ehtinyt jo poistua asunnolta. Syynä tähän on luultavasti se, että poliisi ei oli luullut tapausta lievemmäksi pahoinpitelyksi.

Mustakolmio jättää jälkeensä todisteita

Mennessään sisälle asuntoon, poliisille paljastuu mistä todella on kysymys. Sitä poliisit eivät kuitenkaan tiedä, että murhaaja on edelleen paikalla ja tarkkailee tilannetta muutaman metri päästä saman taloyhtiön pihamaalta. Mustakolmio on tässä vaiheessa sullonut kylpytakin takaisin mustaan kassiin ja vaihtanut ylleen tavalliset vaatteensa.

Poliisi löytävät asunnon makuuhuoneesta Airsoft-pistoolin, joka on pakattu hedelmille tarkoitetun muovipussin sisään. Pussissa on päällä vielä tarra, jossa näkyi että se oli pitänyt sisällään banaanin. Lisäksi tarrassa oli ostoksen hinta ja kauppa nimeltä Mestarin herkku Tämän niminen kauppa sijaitsee Jyväskylässä.

Paikalle kutsutaan tutkijoiden lisäksi poliisikoira, joka onnistuukin verijälkiä seuraten jäljittämään tekijän läheiseen metsään! Sitten jäljet katoavat. Tutkijat pystyvät kuitenkin selvittämään tekijän DNA:n asunnosta löytyneestä verestä. Sille ei kuitenkaan löydy vastinetta poliisin rekistereistä.

Mustakolmion seuratessa tilannetta, tyttöystävä viestittää hänellä jälleen. Kuten viesteistä voi päätellä, tyttöystävä oli ehdottomasti tietoinen siitä, millä asialla hänen avopuolisonsa Tampereella oli.

Mustakolmio jatkaa pakomatkaansa ja viestittää Sikaniska94 ja pyytää kyytiä. Tämä ei kuitenkaan onnistu.

Lopulta Mustakolmio palaa takaisin jyväskylään linja-autolla. Hän viettää koko matkan linja-auton vessassa, sillä hänen sormestaan vuotaa edelleen verta.

Kohtalokas banaani ja Mustakolmion pidätys

Hedelmäpussista ja siinä olevasta hinnasta selviää, että kyseinen henkilö on ostanut Mestarin herkusta vain yhden banaanin. Poliisin tutkijat menivät Jyväskylässä sijainneeseen Mestarin herkkuun ja saivat selville että maanantaina, eli murhaa edeltävänä päivänä, kaupasta oli ostettu seitsemän saman hintaista banaania.

Kaupan valvontakameroista selviää, että vain yksi banaaninostajista on pakannut banaanin hedelmäpussiin. Kyseinen mies oli vieraillut kaupassa klo 22.45.


Tämän jälkeen poliisit tutkivat valvontakameratallenteita ja saavat selville, että tämä banaanin ostanut mies kävelee kaupasta Jyväskylän matkakeskukseen, josta linja-autot lähtevät.

Poliisi selvittää niin sanottujen tolppatietojen avulla, että yksi ja sama liittymä on ollut sekä Jyväskylän matkakeskuksessa, että Vasaratiellä Tampereella. Poliisi saa käyttöönsä teletunnistetiedot ja selviää, että kyseistä liittymää on käytetty kahdessa matkapuhelimessa. Nämä puhelimet kuuluvat 19-vuotiaalle miehelle ja 20-vuotiaalle naiselle, joilla on sama osoite Jyväskylässä.

Passikuvarekisterin avulla, poliisi saa kuvan mahdollisesta epäillystä. Kun tätä verrataan valvontakameran kuviin voidaan hyvin suurella todennäköisyydellä sanoa, että kyseessä on sama mies.

Päivä murhan jälkeen, keskiviikkona 29.1.2020, poliisit saapuvat epäillyn asunnolle. He huomaavat heti, että epäillyllä miehellä on sormessaan tikkausta vaativa haava.

Tutkiessaan asuntoa poliisi löytää myös palkkamurhakirjat. Kellarivarastosta löytyy Mustakolmion tekemä murhasuunnitelma.

Jotain Mustakolmion avopuolisosta kertoo jääkaapin oveen kiinnitetty uudenvuoden toivelista. Sinänsä tämän kaltaisissa listoissa ei ole mitään erikoista, mutta kun katsoo kohtaa 11 leuka saattaa loksahtaa auki.

Kuulusteluissa Mustakolmio ei ensin tunnusta murhaa vaan kertoo, että oli mennyt Vasaratielle varastamaan hienoa televisio ja sitten tilanne oli vain riistäytynyt käsistä.

Lopulta hän kuitenkin myöntää, että kyseessä oli tilattu murha ja että murhan tilaajana oli henkilö, joka käytti nimeä Sikaniska94.

Sikaniska94 henkilöllisyys paljastuu

Poliisikuulustelun myötä koko vyyhti alkoi selvitä. Alussa Mustakolmion avopuoliso kielsi tienneensä miesystävänsä palkkamurhahaaveista. Myöhemmin, kun Mustakolmion matkapuhelinta ja siellä tapahtuvaa viestittelyä on päästy tutkimaan, selvisi myös, että hänen avopuolisonsa oli paitsi tietoinen palkkamurha-haaveista, myös kannustanut puolisoaan toteuttamaan haaveitaan.

Samalla poliisi löysi myös Wickr Me-sovelluksesta Mustakolmion ja Sikaniska94 välisen viestinvaihdon. Erityisen ratkaisevan virheen Mustakolmio teki siinä, että säilytti Sikaniskan lähettämät kolme kuvaa puhelimensa muistissa.

Poliisi tunnisti kuvista uhrin pojan, tämän ajokortin sekä sähkölaskun. Niistä on tunnistettavissa uhrin 19-vuotias poika, tämän ajokortti ja sähkölasku.

Poliisi käy nappaamassa Sikaniska94. Alussa hän ei tunnusta mitään ja väittää, että hänet olisi lavastettu. Hän esimerkiksi kertoo, että hänen asunnostaan on kadonnut sähkölasku ja että kuva hänestä lusikan kanssa olisi napattu hänen Snapchat tililtään. Lisäksi hän kertoo kadottaneen ajokorttinsa.

No lopulta käräjaoikeus katsoi molemmat henkilöt syyllistyneen murhaan. Molemmat kävivät mielentilatutkimuksissa, joiden perusteella heidän kuitenkin katsottiin olevan syyntakeisia.

Molemmat saivat elinkautisen tuomion, josta murhan tilannut uhrin poika valitti hovioikeuteen, joka ei kuitenkaan muuttanut tuomiota.

No entä sitten Mustakolmion avopuoliso, joka tiesi murhasta ja oli jopa yllyttänyt miestään siihen! No hänet vapautettiin kaikista syytteistä.

Normaalisti naisen teko olisi törkeän rikoksen ilmoittamatta jättäminen. Lain mukaan kenenkään ei kuitenkaan tarvitse ilmiantaa avopuolisoaan.

Lopuksi on vielä todettava yksi seikka, joka kertoo, kuinka amatöörimäisesti Mustakolmio suoritti tekonsa. Hän ei nimittäin saanut palkkiotaan etukäteen tai edes heti teon jälkeen. Sikaniska94 oli luvannut, että isän perintörahojen tultua myös Mustakolmio saisi palkkansa.

Kuka suorittaa palkkamurhan ilman, että edes tietää varmasti saavansa siitä palkkaa.

Lähteitä ja tutkittavaa

Petteri Mikkonen

Kiinnostunut kaikesta! Youtuben parhaat dokumentit!